Er zijn al 26764 meldingen gedaan! Volg ons op:
Tip je vrienden over deze pagina!

Hoofdluis behandelen

Heb je hoofdluis ontdekt? Begin dan direct met behandelen. Hoofdluizen planten zich snel voort. Naast hoofdluis bevinden zich ook eitjes van die luis op het hoofd. De eitjes van de luis worden neten genoemd. Aangezien uit neten na een paar dagen luizen tevoorschijn komen, is het belangrijk dat die ook direct verwijderd worden. Vergeet ook niet een (anonieme) melding te doen via Luizenradar zodat je andere ouders en scholen waarschuwt.
Lees verder over het behandelen van  hoofdluis met Prioderm.

Hoe kom je van hoofdluis af?

Regelmatig controleren
Natuurlijk is het voorkomen van hoofdluis beter dan het bestrijden. Regelmatig controleren op hoofdluis is erg belangrijk. Dit doe je door het (droge) haar grondig te kammen met behulp van een luizenkam met plastic tanden.
Lees verder over het voorkomen van hoofdluis.

Behandelmethoden
Als je hoofdluis hebt ontdekt, zijn er volgens het Rijksinstituut voor Gezondheid en Milieu (RIVM) twee methoden om hoofdluis te behandelen:

1. Twee weken dagelijks het (natte) haar kammen met een netenkam met metalen tanden. Op de website van Prioderm vind je de handige kaminstructies;

2. Als het kammen niet snel genoeg resultaat oplevert of praktisch niet haalbaar is, dan kun je naast kammen een hoofdluismiddel gebruiken.

Hoofdluis is erg besmettelijk en snel overdraagbaar. Controleer bij een besmetting daarom het hele gezin en behandel alle gezinsleden die hoofdluis hebben gelijktijdig en direct. Let op: het wordt afgeraden om hoofdluismiddelen, zoals lotions en shampoos, preventief te gebruiken.

Tip: Handig, een luizen- en netenkam in 1! Lees meer over deze kam van Prioderm waarmee je zowel het haar kunt controleren op hoofdluis (plastic zijde) als direct eventueel gevonden luizen en neten verwijderen (metalen zijde).

Wil je weten welk hoofdluisproduct het beste bij jouw gezin past? Doe de productwijzer-test op de website van Prioderm en je krijgt direct een advies.

Kammen

Meld je nu aan voor een hoofdluis-alarm en maak kans op een controlekam én ontvang direct gratis een bericht bij een verhoogde kans op hoofdluis in jouw buurt.