Er zijn al 26764 meldingen gedaan! Volg ons op:
Tip je vrienden over deze pagina!

Hoe werkt Luizenradar?

De Luizenradar laat zien waar op dit moment hoofdluis heerst in Nederland. Met de Luizenradar kun je nu in één oogopslag zien hoeveel hoofdluis er in jouw buurt is en kun je desgewenst voorzorgsmaatregelen nemen.

Per postcodegebied wordt door middel van kleuren een indicatie gegeven van het aantal hoofdluisbesmettingen. Zodra in een gebied  het aantal hoofdluisbesmettingen stijgt of daalt, verandert de kleur van het gebied. De kleur kan variëren van geel tot rood. Hoe hoger de index van het aantal hoofdluisbesmettingen, hoe roder de kleur van het betreffende gebied. Luizenradar.nl is een initiatief van Prioderm.

Gratis hoofdluis-alarm
Blijf op de hoogte van de actuele informatie over hoofdluis in jouw buurt. Meld je nu aan voor een gratis hoofdluis-alarm. Je ontvangt dan direct een e-mail als er een verhoogde kans op hoofdluis is in jouw postcodegebied. Je kunt je altijd weer afmelden voor het hoofdluis-alarm. Bovendien maakt iedereen die zich aanmeldt voor een hoofdluis-alarm kans op een controlekam!

Aanmelden voor gratis hoofdluis-alarm

Hoofdluis melden

Om de Luizenradar zo actueel mogelijk te houden, vragen we alle bezoekers om (anoniem) een melding te maken als er hoofdluis heerst in het gezin, of op de school of instelling waar ze werken of controleren op hoofdluis. Als je melding maakt van een hoofdluisbesmetting bij jou in het gezin, of voor een school/instelling, dan ontvang je gratis de 1-2-3-hoofdluis checklist met handige tips om hoofdluis te behandelen. Klik hier of op de oranje button als je hoofdluis wilt melden bij jou of je gezin. Scholen of instellingen klikken hier of op de groene button om hoofdluis te melden.

Hoofdluis melden voor een gezin
Hoofdluis melden voor een school/instelling

Elke melding wordt anoniem verwerkt. De gegevens die je verstrekt zijn uitsluitend bedoeld om hoofdluis in kaart te brengen. Een melding is uiteraard niet meer anoniem wanneer je deze zelf via social media deelt met je vrienden.

Belangrijk!

Hoofdluis, je moet er niet aan denken!  Maar, maak je geen zorgen, het kan iedereen overkomen en hoofdluis kun je goed behandelen en zelfs voorkomen.
Er zijn verschillende manieren om hoofdluis effectief te behandelen, zodat je er snel vanaf bent. Naast het melden van een besmetting op Luizenradar.nl blijft het belangrijk om ook de school, naschoolse opvang, het kinderdagverblijf, vriendjes en (sport)clubs te informeren. Scholen en de ouders/verzorgers van andere kinderen kunnen dan controleren op luizen, desgewenst voorzorgsmaatregelen nemen en/of direct behandelen als dit noodzakelijk is. Vooral op scholen is het belangrijk dat alle besmette kinderen uit één groep tegelijk worden behandeld om verdere verspreiding te voorkomen.

En wees gerust, zoals je op de Luizenradar kunt zien, ben je echt niet de enige die wel eens te maken heeft met hoofdluis.

Lees verder over het behandelen van hoofdluis,  
Lees verder over het voorkomen van hoofdluis,

Meld je nu aan voor een hoofdluis-alarm en maak kans op een controlekam én ontvang direct gratis een bericht bij een verhoogde kans op hoofdluis in jouw buurt.